Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Windows 11 i pro Ubuntu

Windows 11 i pro Ubuntu
Microsoft, který vyrábí OS Windows, nás překvapil. Prohlašoval před rokem, že Windows 10 je poslední verzí. Teď ale změnil, a vydá asi v říjnu 2021, Windows 11. Také v něm budeme moci spouštět Linux Ubuntu.

Microsoft také oznámil, že podpora nynějších Windows 10 má trvat až do října roku 2025, což je bezvadné!
Nový Windows 11 bude zadarmo. Jedinou podmínkou bude, že vlastníte počítač s legální verzí Windows, tedy (Windows 10) která splňuje hardwarové nároky nových jedenáctek.
Další výborná věcička:
Linux- Ubuntu je již implementován v systému Windows, takže nám umožňuje používat Linux-Ubuntu a spouštět nástroje příkazového řádku Ubuntu včetně bash, ssh, git, apt a mnoha dalších.
Ale pozor!
Pokud máte na pisíčku Windows 10 S, tak na něm ale Ubuntu nespustíte. Pokud máte Windows 10 build 16237, tak na něm Ubuntu nastartujete, či spustíte.
A jak tedy Ubuntu ve Windows 10 spustit?
Ve Windows klikněte na „Zapnout nebo vypnout funkce systému Windows“ a vyberte možnost „Subsystém Windows pro Linux“. Automaticky by se vám měla Na váš Windows nainstalovat aktuálně nejpoužívanější verze Ubuntu 20.04 LTS. Pak klikněte na OK, restartovat. Po restartu můžete bez problému na vašem PC Ubuntu používat.
Takže - hodně zdaru

Galerie

Image #26
Samuel September 04 2021 1,178 0 komentářů

0 komentářů

Zanechat komentář

Přihlaste se, abyste mohli zveřejnit komentář.
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.