Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Bezpečnost uživatele, e-mail

Bezpečnost uživatele, e-mail
Bezpečnost na Internetu můžeme rozdělit na dvě části - pro uživatele a programátora. V tomto článku se budu zabývat první části, která se tudíž týká každého uživatele/člena našeho webu.

Otázka bezbečnosti na Internetu celkově,je velmi složitá problematika.
1. problém
Pro soukromého uživatele je důležité, aby měl e-mail (elektronickou poštu) co nejlépe zabezpečenpu. Jelikož na náš e-mail je napojena řada dalších služeb. Takže pokud někdo získá přístup do vaší poštovní schránky, tak okamžitě získá i přístup do sociálních sítí, cloudových úložišť, ovládne účty, jež máte v mobilu (Apple i Google).

2. problém
Dodržujte zásadu: E-maily vůbec do počítače přímo nestahujete! A rovněž se nepřihlašujte ke svému e-mailu na místech, kde to může být rizikové. Například v restauracích, nebo internetových kavárnách.
Ve svém e-mailu se proto podívejte, jakým protokolem zprávy z poštovních serverů stsahujete.
Nejvíce bezpečný je protokol IMAP, který je zabezpečen šifrováním!
Takže u protokoli IMAP zprávy můžete stáhnout a smazat ze serveru nebo stáhnout a ponechat na serveru. To je velká výhoda a zároveň bezpečnostní filtr!
Nebezpečný je protokol POP3, pokud je nastaven na "bez šifrování". Kdokolivmůže cestou odchytávat vaše přenášená data (obsah e-mailů) a rovněž se dostat k přihlašovacím údajům a tím proniknout do vašeho účtu.
Pokud musíte používat POP3 (ale platí to i pro IMAP, tedy pokročilejší cestu, ale i pro SMTP) je nutné aby poštovní server podporoval zabezpečenou/šifrovanou komunikaci (SSL/TLS) a také aby přihlašování bylo přes bezpečné šifrované způsoby.
A nejjednoduší ověření:
Bezpečné, šifrované spojení zjistíte podle toho jaký port je použit – POP3 v nebezpečné nešifrované podobě probíhá přes 110, bezpečně šifrované POP3 přes port 995.
SMTP protokol v e-mailu
SMTP protokol mastaven v e-mailu. Zjistíte v klientovi e-mailu, v nastavení Settings/Edit SMTP serveru.

Galerie

Image #1
December 19 2020 376 0 komentářů

0 komentářů

Zanechat komentář

Přihlaste se, abyste mohli zveřejnit komentář.
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.